Juhannuksen aukioloajat

Juhannuksena kiipeily ja asiakaspalvelu ovat suljettuna perjantaista sunnuntaihin (22.-24.6.). Kiipeilyn vuosijäsenet tervetuloa treenaamaan normaaliin tapaan :) 

Joogatunneista pidetään myös taukoa juhannuksen aikaan. Perjantaina Saksalassa on aamutunti -- hot jooga 2, tervetuloa! Ja oikein mukavaa juhannusta kaikille <3 

Lue lisää ...

Mitä hyötyä joogasta on lapsille?

Joogan oppien mukaan ihmisen ajatellaan koostuvan kolmesta eri kerroksesta: keho, mieli ja sielu. Ensimmäinen kerros on ulkoinen kehomme, joka on kerroksista kaikkein tutuin ja näkyvin. Seuraava kerros on mieli, johon kuuluvat ajatukset, mielentilat ja tunteet. Syvimpänä on sielu, joka on oman henkisyytemme kerros. Mieleen ja sieluun on huomattavasti hankalampi luoda yhteyttä, koska keho on voimakkaammin läsnä arjessa. Joogan avulla pyritään näkyvän kehon avulla tuomaan esille ja tutustumaan myös mieleen sekä sieluun. Tasapainoisemman aikuiselämän kannalta olisi hyödyllistä, että ihminen oppii jo lapsuudessa tuntemaan itsensä paremmin myös syvemmistä kerroksista. Alla olemme avanneet joogan erityisesti lapsille tarjoamia hyötyjä ja miksi suosittelisimme lapsellesi joogaharrastusta.  

nettisivuille 3

symbol2

Jooga parantaa fyysistä kuntoa ja tukee monipuolisesti lapsen motorista kehitystä. Joogaharjoitteiden avulla mm. lapsen tasapaino kehittyy, liikkuvuus paranee, luut pysyvät vahvoina, ryhtiä ylläpitävät lihakset vahvistuvat ja koordinaatio sekä rytmitaju kehittyvät. Kuten muukin liikunta, jooga parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön terveyttä ja auttaa ehkäisemään näin monia sairauksia.


symbol7Tunteet kuuluvat elämään ja jooga opettaa lapselle tunteiden hallintaa. Lapsi pääsee monipuolisten harjoitteiden avulla tunnistamaan, hallitsemaan sekä ilmaisemaan erilaisia tunteita. Joogaharjoitteet auttavat luomaan lapselle vahvan tunneälyn, joka on tärkeä ominaisuus myös aikuisuudessa.


symbol5Jooga parantaa lapsen itsetuntoa ja oman kehon tuntemusta. Joogaharjoitteilla lapsi oppii tuntemaan oman kehonsa, sen liikkeet, rajat ja erilaiset tuntemukset. Kun lapsi tulee tutuksi kehonsa kanssa, heijastuu se myös mieleen ja itsetuntoon positiivisesti.


symbol3Jooga auttaa lasta rentoutumaan ja sitä kautta voi helpottaa nukahtamista iltaisin. Joogaharjoitteet vähentävät jännittyneisyyttä, rauhoittavat ja opettavat keskittymistä. Lapsi oppii, että hän voi tuntea olonsa hyväksi myös ilman jatkuvaa vilskettä ja vipinää.


symbol6Lastenjoogassa toimitaan sekä ryhmässä että itsenäisesti. Jooga opettaa kehoa kunnioittavaa asennetta ja ryhmässä toimimista muita kunnioittaen. Joogassa lapset kannustavat ja tukevat toisiaan, ilman kilpailua.


symbol4Joogassa keskitytään positiivisiin ajatuksiin sekä miellyttäviin kehoa ja mieltä yhdistäviin kokemuksiin. Jooga edistää positiivisten ajattelumallien ja asenteiden rakentumista.


symbol1Jooga lisää lapsen luovuutta ja mielikuvituksen hyödyntämistä. Lastenjoogassa voidaan käyttää hyödyksi muun muassa musiikkia, maalausta, tanssia, runoutta tai muita taiteen keinoja.


 

nettisivuille 4

  • YogaRocks järjestää lastenjoogaa lauantai aamuisin kahdessa ryhmässä. (tiedot syksy 2018)
  • Joogaopettajana lasten ryhmissä toimii Linda Sjöholm, joka on joogaopettaja, lasten jooga- ja mindfullnessohjaaja, aerialjoogaopettaja ja kuvataidekasvattaja. Lindalla on pedagoginen pätevyys lastenryhmien ohjaamiseen.
  • YogaRocksin lastenjoogassa yhdistetään monipuolisesti leikkiä, luovaa liikettä, perinteistä joogaa matolla sekä nyt myös entistä enemmän ilmajoogaa!
  • Syksyllä 2018 lastenjoogan ryhmät 5-8 -vuotiaille ja 9-12 -vuotiaille lapsille.
  • Lisätietoja lastenjoogan ryhmistä ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.
Tervetuloa ihanan harrastuksen pariin <3

 

nettisivuille

 

Lähde: Andersson, H. 2013. Satujooga osana päiväkodin liikuntakasvatusta. Opinnäytetyö, Diakonia-ammattikorkeakoulu. Saatavissa: https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/66304/Andersson.pdf?sequence=1

 

Lue lisää ...

Lasten kiipeily syksy 2018

Ilmoittautuminen syksyn kiipeilykouluihin on käynnissä! 

 

kiipeilykoulu ilmoittaudu

Kiipeily on erittäin monipuolinen harrastus lapselle. Kiipeilykouluissa pelataan, leikitään, tehdään akrobaattisia harjoitteita ja tietenkin kiivetään. Monipuolisella liikunnalla ja ryhmätoiminnalla edistetään lapsen fyysistä kuntoa, motorista kehittymistä, hengitys- ja verenkiertoelimistön terveyttä, sosiaalisia taitoja, keskittymistä, ongelmanratkaisukykyä ja koordinaatiota. Kiipeilykoulun myötä lapset pääsevät turvallisesti tutustumaan kiipeilyn saloihin sekä iloihin. Tärkeää on tietenkin yhdessä tekeminen ja toisten kiipeilijöiden kannustaminen!

 

Ilmoita lapsesi mukaan ajoissa, sillä ryhmät ovat olleet kaudesta toiseen täysiä ja keväällä kaikki halukkaat eivät valitettavasti mahtuneet mukaan. Ilmoittautuminen täällä tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 0400 308307. Tervetuloa uudet ja vanhat kiipeilijät! 

Lue lisää ...

Poikkeuksellisia aukioloaikoja!

kiip

Vappuna ja helatorstaina kiipeily on avoinna seuraavasti: 

Vappuaatto 30.4. 13-18

Vapun päivä suljettu

Helatorstai 10.5. 12-17

Kiipeilyn vuosijäsenet treenailevat tuttuun tapaan myös aukioloaikojen ulkopuolella!  

 

Joogatuntien aikataulut näet tuntikalentereista täältä: Aleksi 1 & Saksala. Hauskaa Vappua ja aurinkoista kevättä kaikille! 

 

Lue lisää ...

Puistojooga 2018

Puistojooga 2018 pienempi

Joka kesäinen aurinkoisten päivien suosikki palaa taas talviunilta kesäkuussa - YogaRocks puistojooga! 

Puistojoogassa tehdään lempeitä kaikille sopivia joogaliikkeitä.
Sinun ei tarvitse ilmoittautua tunnille etukäteen. Tule vain paikalle, kun sää suosii! 
Ota puistojoogaan mukaasi joogamatto tai muu alusta, vaikka pyyhe tai viltti. Kaikki ovat tervetulleita mukaan yhden tai useamman kerran! Maksaa voit käteisellä sen verran kuin haluat. Huomaathan, että ohjaajalla ei ole vaihtorahaa mukana. 

Jos sää on sateinen tai maa kovin märkä, tuntia ei pidetä. Tunnin peruutuksesta ilmoitamme Facebookissa sekä yogarocksin nettisivuilla Saksalan tuntikalenterissa.

MILLOIN?
Tiistaisin 5.6. - 21.8.2018
klo 18 - 19:15

MISSÄ? 
Fellmanin puistossa patsaiden edessä

MITÄ MAKSAA?
Vapaaehtoinen maksu käteisellä, sen verran kuin itse haluat. Huomaathan, että ohjaajalla ei ole vaihtorahaa mukana. 

 

Käythän klikkaamassa Facebook tapahtumassa, että osallistut niin saat aina ajankohtaiset päivitykset puistojoogaan liittyen (esim. jos tunti joudutaan sateen takia perumaan) 

Sydämellisesti tervetuloa ♥ 

puistojooga 3 kuvaa

Lue lisää ...

Pääsiäisen aukioloajat

Pääsiäisen pyhien aikaan YogaRocks boulderointi ja asiakaspalvelu Saksalassa ovat avoinna seuraavasti: 

Pe 30.3. suljettu

La 31.3. 9:30-17

Su 1.4. 12-17

Ma 2.4. suljettu

 

Joogatunnit pyörivät pääsiäisenäkin päivittäin, aikataulut näet tuntikalentereista: Saksala & Aleksi 1

Oikein ihanaa pääsiäistä! :) 

Lue lisää ...

Viikko 12 kiipeilyn aukiolo

Viikolla 12 YogaRocksissa on kahdet isot boulderkisat: Sotilasurheiluliiton kilpailut perjantaina 23.3. ja YogaRocks Open lauantaina 24.3. 

HUOM! Kisojen ja niihin valmistautumisen vuoksi boulderointi on suljettuna tiistaista 20.3. lauantaihin 24.3. saakka. YogaRocksin vuosijäsenten käytössä on koko viikon normaalisti treeninurkkaus ja moon board!

Lauantaina YogaRocks Open kisoihin ovat tervetulleita kaikentasoiset kiipeilijät. Reittejä löytyy helpoista vaikeisiin ja fiilis on perinteisesti ollut aina tosi hyvä. Musiikista kisoissa vastaa DJ Holopaisen Ville! Kisojen jälkeen jäädään viettämään mukavaa iltaa hyvän ruoan ja seuran merkeissä, nyyttärimeiningillä :) Lisätietoja Openeista löydät YogaRocksin Facebook sivuilta tapahtumasta. Käy klikkaamassa että osallistut, niin saat tiedon tapahtumaan liittyvistä päivityksistä.  

Sunnuntaina 25.3. boulderointi on taas normaalisti avoinna, mutta seinillä on pääasiassa vain kisareittejä noin 35 kpl, joten kiivettävää ei ole aivan yhtä monipuolisesti ja paljon kuin normaalisti. Tervetuloa kuitenkin kiipeilemään! 

 

OPEN FB header 1

 

Lue lisää ...

Tulevan kevään ja kesän polttarit

Huomio kaasot ja bestmanit! Kesän parhaimmat aktiviteetit polttareihin varataan nyt. Polttari laskeutuminen

YogaRocks tarjoaa monipuolisen valikoiman liikunnallisia aktiviteetteja polttareihin ja muihin kesän tapahtumiin. Polttareiden kestosuosikit ovat vuodesta toiseen mäkihyppyhuijaus Lahden Suurmäellä ja Aerial jooga YogaRocks Saksalassa. Kaikkiin toimintoihin kevään ja kesän varaukset kannattaa tehdä ajoissa, koska erityisesti viikonloppupäivien varauskalenteri täyttyy jo vauhdilla! 

 

YogaRocks suosittelee polttariporukoille esimerkiksi:

Mäkihyppyhuijaus Suurmäellä - Kiipeilyohjaajamme huijaa polttarisankaria olevansa Lahden Hiihtoseurasta ja opastaa hänet mäkihypyn saloihin. Tarkoituksenahan on hypätä pienestä hyppymäestä! Loppujen lopuksi polttarisankari pääsee suorittamaan Suomen korkeimman köysilaskeutumisen Suurmäen huipulta (65m) ja koko porukka pääsee ihailemaan maisemia tornin huipulta. 

Aerial joogatunti - Tunne keveys, pituus ja lento! Aerial joogassa tutustut joogaliinan käyttöön ja sen mahdollistamiin liikkeisiin. Liinan avulla selkärankaa voidaan venyttää lempeästi ja purkaa selkärankaan jatkuvasti kohdistuvaa painetta. Kohoa hetkeksi maan pinnalta, lennä, pidenny ja vahvistu! 

 

Muita aktiviteetteja:

  • Ohjattu seinäkiipeily (boulderointi)
  • Joogatunti valitsemaanne joogatyyliä (esimerkiksi hot jooga, aerial jooga tai skumppajooga)
  • Barre tunti (yhdistelmä joogaa, pilatesta ja balettia)
  • Kalliokiipeily ulkona (paikkana esimerkiksi Kerinkallio)

 

Lisätietoja täältä sekä asiakaspalvelusta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 0400 308307 / aukioloaikoina paikanpäältä Saksalankatu 26 

 

Lue lisää ...

Kiipeilyaluettamme uudistetaan

Kiipeilyalueemme on remontissa tammikuun alussa eli boulderointi on suljettuna 1.-9. tammikuuta! Keskiviikosta 10.1. eteenpäin jälleen normaalisti avoinna! Kiipeilyn vuosijäsenet pääsevät remontin aikana treenaamaan moonboardille ja treeniurkkaukseen. 

Lämpimästi tervetuloa myöhemmin katsomaan mitä uudistuksia on saatu aikaan :) 

Lue lisää ...