Tuntikuvaukset

Hot Yoga

Hot Yoga on Yogarocksin asiakkaiden kestosuosikki vuodesta toiseen! Harjoitus yhdistää monipuolisesti hathajoogan asentoja haastavaksi sarjaksi, josta muodostuu mieltä rauhoittava, koko kehoon vaikuttava ja vahvistava harjoitus. Hot Yoga -harjoitus haastaa keskittymään ja kehittämään lihaksia ja opettaa tekemään tehokkaan joogaharjoituksen. Tunti sopii kaikentasoisille aloittelijoista alkaen, mutta antaa sopivasti haastetta myös kokeneemmille joogan harrastajille. Sali on lämmitetty 38 asteeseen, joten hikoilu on taattua! Lämpö auttaa syventämään venytyksiä turvallisesti ja hikoilu puhdistaa. Ota mukaasi pyyhe sekä juomapullo. Tunti on tarjolla sekä Saksalassa että Aleksi 1:ssä. 

Taso: kaikentasoisille, aloittelijaystävällinen.
Lämpö: n. 38+ astetta (hot yoga-studio)
Paikka: Saksala ja Aleksi 1

Hot Yoga Core

Hot Yoga Core –tunnilla keskitytään vahvistamaan keskivartalon lihaksia. Harjoituksessa yhdistellään monipuolisesti joogasta tuttuja liikkeitä pilatekseen, tavoitteena löytää keskivartalon lihaksisto ja rakentaa voimaa sekä kestävyyttä. Hot Yoga Core –tunneilla tehdään vaihtelevia harjoituksia ja ne sopivat kaiken tasoisille harrastajille. Tervetuloa löytämään itsestäsi uusia lihaksia! Ota mukaasi pyyhe sekä juomapullo. Tunti on tarjolla sekä Saksalassa että Aleksi 1:ssä. 

Taso: kaikentasoisille.
Lämpö: n. 38+ astetta (hot yoga-studio)
Ennakkovaatimukset: ei vaadi aiempaa kokemusta
Paikka: Saksala ja Aleksi 1

Hot Yoga Candlelight

Tällä Hot Yoga -tunnilla sammutetaan valot, laitetaan musiikkia kovemmalle ja sytytetään kynttilät. Tavoitteena on luoda tunnelma, jossa voit paremmin tuntea harjoituksen kehossasi, miettimättä miltä suoritus näyttää ulospäin. Ohjaus tunnilla on mahdollisimman vähäistä. Tunnilla tehdään samoja asentosarjoja kuin normaalilla Hot Yoga -tunnillakin. Suosittelemme osallistumaan ensin tavalliselle Hot Yoga -tunnille, jotta asennot olisivat ennestään tuttuja.

Taso: Ei vaadita aiempaa kokemusta, mutta suositeltavaa osallistua muutamalle tavalliselle Hot Yoga -tunnille etukäteen, koska ohjaus on tällä tunnilla vähäistä.
Lämpö: n. 38+ astetta (hot yoga-studio)
Paikka: Saksala ja Aleksi 1

Hot Yoga Core + Yin

Ihan huippu yhdistelmä dynaamista ja keskivartaloa vahvistavaa hot jooga corea ja rentouttavaa yin joogaa. YogaRocksin klassikko hot jooga core, jonka loppuun on jätetty aikaa pitkille, avaaville ja syvävenyttäville yin joogan asanoille. 

Taso: kaikentasoisille.
Lämpö: n. 38+ astetta (hot yoga-studio)
Ennakkovaatimukset: ei vaadi aiempaa kokemusta
Paikka: Saksala ja Aleksi 1

Aerial jooga

Tunne keveys, pituus ja lento! Aerial Yoga Basics tutustuttaa sinut joogaliinaan ja sen mahdollistamiin liikkeisiin. Liinan avulla selkärankaa voidaan venyttää lempeästi ja purkaa selkärankaan jatkuvasti kohdistuvaa painetta – pääset nauttimaan Aerial Yogan terapeuttisista vaikutuksista. Kohoa hetkeksi maan pinnalta, lennä, pidenny, vahvistu ja tule tietoisemmaksi omasta kehostasi! Liina on lantion korkeudella, noin metrin lattiasta. Ylösalaisin ollessasi pääsi lepää hieman lattian yläpuolella. Vaatteiksi sopivat pitkähihainen paita sekä leggingsit tai trikoot, jotka ylittävät polvitaipeen. Otathan pois kaikki korut ym. jotka voivat jäädä kiinni joogaliinaan.

Taso: aloittelijoille
Lämpö: ei lämmitetty studio
Paikka: Saksala

Aerial Play

Tämä tunti antaa sinulle enemmän ja vie aerial harjoitusta syvemmälle kuin aloittelijoille suunnattu tunti. Jos pidit aerial joogan perustunnista -- tulet rakastamaan tätä! Tunti haastaa sopivasti rajojasi ja palkitsee nopeasti, kun alat tuntea ja nähdä tuloksia. Harjoituksen aikana saatetaan tehdä paljon inversioita, joten olethan valmis harjoittelemaan pää alaspäin :) Vaatteiksi sopivat pitkähihainen paita sekä leggingsit tai trikoot, jotka ylittävät polvitaipeen. Otathan pois kaikki korut ym., jotka voivat jäädä kiinni joogaliinaan.

Taso: Kaikentasoisille. Olet osallistunut ainakin kahdelle tavalliselle Aerial jooga tunnille tai sinulla on tuntemusta joogaliinan kanssa harjoittelusta.
Lämpö: ei lämmitetty studio
Paikka: Saksala

Aerial Yin

Uudella ja edistyksellisellä joogatunnilla tehdään yin- ja restoratiivisia joogaliikkeitä joogaliinassa, joka on noin 30 senttimetrin korkeudella lattiasta. Liinaa käytetään apuvälineenä, kun keskitytään löytämään syvempiä ja rentotuttavampia asentoja. Liinan avulla voidaan saavuttaa tehokkaita inversioita turvallisesti ja levollisesti. Tällä tunnilla asennoissa viivytään pidempiä aikoja, jopa 10 minuuttia, rauhoittavan vaikutuksen saavuttamiseksi sekä kehoon että mieleen. Vaatteiksi sopivat pitkähihainen paita sekä leggingsit tai trikoot, jotka ylittävät polvitaipeen. Otathan pois kaikki korut ym., jotka voivat jäädä kiinni joogaliinaan.

Taso: Kaikentasoisille. Ei vaadita aikaisempaa kokemusta. 
Lämpö: ei lämmitetty studio
Paikka: Saksala

Yin Yoga

Yin Yoga on staattista, hiljaista, rauhallista ja syvää. Liikkeet tapahtuvat enimmäkseen lattialla, asentoa ylläpidetään 2-10 minuuttia. Lihakset ovat rentoina, jolloin venytysten vaikutus yltää syvälle kudoksiin, lihaskalvoihin, nivelsiteisiin, sidekudoksiin ja jopa niveliin. Mielen hiljentäminen ja asennossa oleminen minuuttien ajan voi osoittautua haasteelliseksi varsinkin, kun yritetään vapauttaa lonkkien, lantion tai alaselän jännitystiloja. Tämä tunti tuo tasapainoa dynaamisen harjoituksen, kuten Hot Yogan tai kiipeilyn, rinnalle.

Taso: Kaikentasoisille, aloittelijaystävällinen.
Lämpö: hot studio = hieman lämmitetty, air studio = ei lämmitetty
Paikka: Saksala ja Aleksi 1

Yin & Yang

Yin & Yang –tunnilla yhdistetään liikkuvia ja rauhallisempia harjoitusmuotoja. Yang –osuuden aikana tehdään dyynamisempaa joogaa, joka saa veren kiertämään ja kehon lämpenemään. Yin -osuus on staattisempi ja hiljennytään pitkiin lattia-asentoihin, joissa pyritään syvävenyttämään lihasten lisäksi sidekudoksia, lihaskalvoja, nivelsiteitä ja jopa niveliä niille sopivalla tavalla ja lähestytään rauhallista, meditatiivista mielentilaa. Yin & Yang –tunnit ovat miellyttäviä ja kokonaisvaltaisia kehollisia kokemuksia niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin joogaajille.

Taso: Kaikentasoisille. Ei vaadita aikaisempaa kokemusta. 
Lämpö: hot studio = hieman lämmitetty, air studio = ei lämmitetty
Paikka: Saksala ja Aleksi 1

Flow Yoga

Vahva Vinyasa saa liikkumaan, hengittämään ja hikoilemaan! Hengitys auttaa liikkumaan sujuvassa virtauksessa asennosta toiseen. Flow -tuntien sisältö vaihtelee ohjaajan mukaan, vaikutteita tulee niin Ashtanga Yogasta, Prana Flowsta kuin Hot Yogastakin. Tällä tunnilla keskitytään harjoittamaan keski- ja ylävartalon voimaa, joiden avulla pystyt tasapainottamaan itseäsi käsitasapainoasennoissa ja inversioissa. Tunnilla harjoitellaan myös edistyneempiä asanoita ja käytetään luovempia siirtymiä asanoiden välillä. Flow on inspiroiva harjoitus voimillesi, tasapainollesi ja liikkuvuudellesi – kehollesi ja mielellesi. Tunnille voivat osallistua kaikentasoiset joogaajat, mutta perusliikkeiden tunteminen (vinyasa – lankku, punnerrus, ylöspäinkatsovakoira, alaspäinkatsovakoira) helpottaa mukana pysymistä.

Taso: Kaikentasoisille / edistyneemmille. Perusjoogaliikkeiden tuntemus hyödyksi.
Lämpö: hot studio = hieman lämmitetty, air studio = ei lämmitetty
Paikka: Saksala ja Aleksi 1

Flow Candlelight

Let's turn the lights down, turn the music up and flow together! In this "follow the yogi" style class, the teacher practices with you at the front of the room while verbally guiding you through a flow. Because the teacher gives only minimal verbal cuing on alignment and breath and does not circulate through the room- we recommended that brand new beginners gain at least some familiarity with yoga postures / vinyasa before attending this class.
 
Taso: Ei vaadita aiempaa kokemusta, mutta suositeltavaa osallistua muutamalle tavalliselle Flow -tunnille etukäteen, koska ohjaus on tällä tunnilla vähäistä.
Lämpö: hot studio = hieman lämmitetty, air studio = ei lämmitetty
Paikka: Saksala ja Aleksi 1

Warm Slow Flow

Rauhallisesti virtaava Slow Flow Vinyasa -harjoitus tehdään hitaammassa tempossa kuin tavallinen vinyasaharjoitus. Sinulla on hyvin aikaa löytää kehosi sekä mielesi haasteet ja opetella työstämään näitä rajoituksia itsessäsi. Tunnilla pyritään pitämään yllä meditatiivista liikettä, virrata kiirehtimättä seuraavaan asentoon hengitystä seuraten. Tämä harjoitus kehittää lempeästi liikkuvuutta, kestävyyttä sekä kehon ja mielen yhteyttä.
Slow Flowssa ei edetä edistyneempiin asentoihin tai akrobatiaan, joten se sopiikin hyvin myös aloittelijoille.

Taso: Kaikentasoisille, aloittelijaystävällinen.
Lämpö: hot studio = hieman lämmitetty, air studio = ei lämmitetty
Paikka: Saksala ja Aleksi 1

Hatha Yoga

Hatha tunnilla keskitytään joogaharjoitukseen perinteisen joogaharjoituksen näkökulmasta - fyysiset jooga-asennot (asanat), hengitysharjoitukset ja kehon kuuntelu. Keskitymme hyvin toimivaan keskivartaloon, liikkuvuuteen ja tasapainoon, yhdistäen nämä tietoiseen hengitykseen. Lisäksi tunneilla voidaan tutustua mindfullness harjoituksiin, joogan filosofiaan, matroihin ja mudriin. Hatha tunti on ihana tutustumismatka joogan maailmaan aloittelijoille - tahti tunnilla on rauhallinen, joten myös ensikertalaiset pysyvät hyvin mukana. Kokeneemmille tunti tarjoaa mahdollisuuden syventää harjoitusta, keskittymistä ja herkkyyttä. Tällä tunnilla tehdään vähemmän yläraajoja kuormittavia liikkeitä (esim. punnerrukset)
 
Taso: Kaikentasoisille, aloittelijaystävällinen.
Lämpö: ei lämmitetty studio
Paikka: Saksala ja Aleksi 1

Barre Hot

Tämän poltteen haluat kokea yhä uudestaan! Harjoitus pidetään lämmitetyssä studiossa. Tunnilla sekoitetaan elementtejä joogasta, pilateksesta ja baletista, tuloksena kokonaisvaltainen, nopeasti tuloksia tuova tunti. Barre Hot on intensiivinen, mutta helposti seurattava harjoitus, joka sytyttää pakaralihaksesi tuleen ja laittaa endorfiinin jylläämään! Ota mukaasi juomapullo ja hikipyyhe. 
 
Taso: Kaikentasoisille, aloittelijaystävällinen.
Lämpö: lämmitetty studio
Paikka: Saksala

Barre Flow

Tällä tunnilla yhdistetään barrea sekä joogaa ja siirrytään liikkeestä toiseen sulavasti asentoja yhdistellen. Nosta itseäsi, viritä ja pidennä kehoasi, rauhoita mielesi. Tunnin jälkeen olo on rentoutunut ja energinen.

Taso: Kaikentasoisille, aloittelijaystävällinen.
Lämpö: ei lämmitetty studio
Paikka: Saksala

Barre HIIT

Barre-tunti on yhdistelmä elementtejä joogasta, pilateksesta ja baletista. Haluatko haastetta? HIIT-tunnilla yhdistetään barre ja todistetusti tuloksellinen supertehokas intervalliharjoittelu (high intensity interval training=HIIT). Harjoituksessa tehtyjen liikkeiden jälkeen kalorit palavat kehossasi vielä pitkään tunnilta lähdettyäsi.

Taso: Kaikentasoisille, aloittelijaystävällinen.
Lämpö: ei lämmitetty studio
Paikka: Saksala

Jooga + HIIT

Nosta treenin volyymia tällä joogan ja HIIT:in yhdistelmätunnilla! Tämä hauska tunti yhdistää korkean intesiteetin intervalliharjoituksen, jooga-lähtöisten liikkeiden kanssa, lisäten voimaa, liikkuvuutta ja kestävyyttä. Kun räjähtävän intensiteetin liikkeet yhdistetään lyhyisiin palautuksiin, energiasi ja aineenvaihduntasi jaksaa jyllätä koko päivän. Yhdistämällä dynaamisen kehonpainoharjoittelun tietoiseen hengittämiseen ja venytyksiin saat harjoitettua koko kehon päästä varpaisiin ja saat varmasti kaiken mitä hyvältä harjoitukselta voit vaatia! Valmistaudu lähtemään jokaisesta harjoituksesta enrgisempänä ja vahvempana!

Taso: Kaikentasoisille, aloittelijaystävällinen.
Lämpö: ei lämmitetty studio
Paikka: Saksala ja Aleksi 1

Jooga Lab

Dive into the mystery of the formed and formless you! Jooga Lab is an exploration - an experimental flow-style class that may blend a range of movement meditations and somatic exercises with traditional yoga asana. Our aim is to explore embodiment - feeling deeply and moving from the body in order to sense the expansiveness of soul. The practice will vary, but the aim will remain - to be body, heart and mind all in one place, all engaged in expression of something true. In the winter, the studio will be gently warmed. Warm welcome to the Jooga Lab.

Taso: Kaikentasoisille, aloittelijaystävällinen.
Lämpö: hieman lämmitetty studio
Paikka: Saksala ja Aleksi 1