Varoitus
  • JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 42

Yin Yoga

Yin-jooga on joogan alalaji ja ainutlaatuinen tapa syventää jooga-harjoitusta. Yin jooga on staattista, hiljaista, ja syvää - luonteeltaan vastakkaisessa ääripäässä intensiiviseen Hot Yoga- ja Vinyasa-harjoitukseen nähden.

Yinin suosio on kasvanut tasaisesti. Sarjat sisältävät lähinnä lattia-asentoja, joissa venytystä ylläpidetään 2-10 minuuttia. Lihakset ovat rentoina, ja vaikutus yltää syvälle kudoksiin - lihaskalvoihin, nivelsiteisiin, sidekudoksiin, ja jopa niveliin. Mielen hiljentäminen ja asennon pitäminen viiden minuutin ajan voi osoittautua haasteelliseksi, varsinkin kun yritetään vapauttaa lonkkien, lantion tai alaselän jännitystiloja! Tämä tunti sopii kaikkien taitotasojen harjoittelijoille, ja on hyvä lisä vahvaan ja dynaamisen harjoituksen, kuten Hot Joogan, tai kiipeilyn rinnalle. Sali on tunnilla kevyesti lämmitetty.

Yin & Yang –tuntien sisältö on yhdistelmä liikkuvia ja rauhallisempia harjoitusmuotoja. "Yang" –osuuden aikana tehdään dyynamisempaa joogaa, joka saa veren kiertämään ja kehon lämpenemään, kun taas "Yin"-osuus on hidastempoisempi. Yinin aikana tehdään pitkiä, syvävenyttäviä lattia-asentoja, joilla stimuloidaan energian harmonista liikettä kehossa ja lähestytään rauhallista, meditatiivista mielentilaa. Yin & Yang –tunnit ovat miellyttäviä ja kokonaisvaltaisia kehollisia kokemuksia.

Lue lisää Yin yogasta ja sen vaikutuksesta kehosi kudoksiin ja energiasysteemiin Paul Grilleyn artikkelista:

http://www.yogajournal.com/practice/580

Here's a second great article on yin yoga from Kripalu.

Viimeksi muutettusunnuntai, 03 marraskuu 2013 23:41