metsäJoogaopettajakoulutus

fas fa-chevron-down

Metsäjoogan ohjaajakoulutus

Seuraava koulutus järjestetään 31.8.-1.9.2024.

Kokonaisuus kulkee tästä lähin nimellä Luontojoogan ohjaajakoulutus. Kyseessä on kuitenkin sama koulutus, jalostettuna ja paranneltuna.
Koulutus antaa valmiudet toimia metsä-/luontojoogaohjaajana.

Ilmoittaudu nyt täällä tai asiakaspalvelu@yogarocks.fi

Me ihmiset olemme osa luontoa, jonka vuoksi luonnossa tapahtuvat energiamuutokset vaikuttavat myös meihin. Luonto tarjoaa meille kokonaisvaltaisuutta ja kokemuksellisuutta, jossa asettua yhteyteen niin itsen, muiden kuin ympäröivän luonnon kanssa. Luontojooga palauttaa meidät itsemme äärelle ja luo tasapainoa. Se mahdollistaa sekä kehollisuuden että tietoisuuden kokemukset ja tuntemukset avaten luovuuden ja tunneilmaisun sekä kasvattaen yhteisöllisyyttä.

Koulutuksessa lähestytään luontojoogaa Seasonal Yogan ja kiinalaisen viiden elementin teorian kautta. Tämän teorian mukaan niin ihmiset kuin luontokin koostuvat samoista elementeistä - puusta, tulesta, maasta, metallista ja vedestä. Eri elementteihin sidottujen harjoitusten avulla kurssilla vahvistetaan yhteyttä sisäiseen ja ulkoiseen luontoon. Samalla kasvatetaan ymmärrystä luonnossa tapahtuvasta jatkuvasta muutoksesta, sen syklisyydestä ja näiden vaikutuksista elämiimme.

Kurssin kouluttajana toimii Sini Ratas. Sini on hyvinvointialan ammattilainen, Seasonal Yoga opettaja/kouluttaja, Yin Yoga opettaja, ratkaisukeskeinen valmentaja sekä elämyspedagogiikan asiantuntija. Kurssi sopii kaikille aloittelijoista jo pidempään jooganneille ja antaa sekä syvyyttä omaan joogaharjoitukseen että työkaluja luontojoogan toteuttamiselle ryhmille. Koulutus toteutetaan Lahden kauniissa luontoympäristöissä.

Koulutus sisältää:

 • Kiinalaisen viiden elementin teoriaa ja käytäntöä.

 • Luonnossa tehtäviä asana-, hengitys-, rentoutus ja meditaatioharjoituksia, jotka tasapainottavat elementtejä meissä.

 • Luovia valmennuksellisia yksilöharjoitteita, jotka kasvattavat reflektiivisyyttä ja tietoisuutta itsestä.

 • Elämyspedagogisia yhteistoimintaharjoitteita, joiden avulla vahvistetaan yhteisöllisyyttä.

 • Luontoliikunnan perusperiaatteiden läpikäymistä sekä ohjaamisen ydinkohdat.

 • Luontojoogakokonaisuuden suunnittelua ja harjoitteiden rakentamista.

 • Näkökulmia siihen, miten tuoda luonto ja luontoelementit osaksi joogaharjoitusta.

Koulutus tarjoaa ja mahdollistaa:

 • Syvemmän luontoyhteyden rakentumisen.

 • Luonnon hyvinvointivaikutusten ymmärtämisen.

 • Henkilökohtaisen rauhoittumisen, virkistymisen ja voimaantumisen kokemuksen, jonka luontoympäristössä tehtävä jooga mahdollistaa.

    

Koulutuksen hinta:
Hinta 350€ (sis. 24% ALV)


Lisätietoja Sini Ratas

Liikunta ja luonto ovat aina olleet osa elämääni ja olenkin kasvanut lapsuuteni ja nuoruuteni pienellä paikkakunnalla itämaisten kamppailulajien ja partion tasapainoisessa vuorovaikutuksessa. Jätettyäni lapsuuteni maisemat olen asunut monessa eri paikassa niin Suomessa kuin ulkomailla ja tällä hetkellä hengittelen Helsingissä.

Olen pohjakoulutukseltani hieroja/urheiluhieroja sekä luontoliikuntaan ja elämyspedagogiikkaan erikoistunut liikunnanohjaaja (AMK). Viime syksynä aloitin Master opinnot kuntoutuksen ja liikunnan integraatiokoulutuksessa. Olen kouluttautunut ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi, Seasonal Yoga opettajaksi (RYT-200), YinYoga opettajaksi (RYT-50) ja Advanced Seasonal Yoga jatkojoogaopettajakoulutukseni (RYT-300) on viittä vaille valmis.

Olen työskennellyt yli 15 vuoden ajan luonto- ja terveysliikunnan parissa ohjaten sekä lapsia ja nuoria että aikuisia ja ikääntyneitä erilaisissa ympäristöissä. Asiantuntijuuteni olen rakentanut elämyspedagogiikan ympärille. Elämyspedagogiikan taustalla on holistinen ihmiskäsitys, jossa sosiaalisten ryhmätilanteiden avulla voidaan muokata yksilöiden osallisuuden ja toimijuuden kokemuksia, ja tätä kautta luoda merkityksellisyyden tunnetta elämään. Elämyspedagoginen toiminta (vaeltaminen, melominen, kiipeileminen, purjehtiminen) tapahtuu usein autenttisessa luontoympäristössä, jossa kokemuksellisuus ja kokonaisvaltaisuus kohtaavat.

Joogamatolle astuin ensimmäisen kerran yli 20 vuotta sitten ja aktiivisesti olen joogannut vuodesta 2011. Oma joogamatkani on alkanut astangajoogan parista, mutta löydettyäni Seasonal Yogan on kuin olisin löytänyt tieni kotiin. Omasta joogaharrastuksesta rakentui työ ja olen opettanut joogaa yhdeksän vuoden ajan sivutoimisesti sekä kouluttanut Seasonal Yoga -opettajia Suomessa. Joogaopettajana tunnen linjautuvani elämäntarkoitukseni kanssa ennen kaikkea opettaessani Yin Yoga -tunteja seasonal twistillä. Tavoitteeni joogaopettajana onkin luoda tila, jossa asiakkaiden on mahdollisuus asettua itsensä äärelle rakentamaan omaa tasapainoa.

Rakastan luontoa ja eläimiä, ja löydän edelleen itseni paikoista, missä on polkuja vaellettavana, vettä melottavana tai kallioita kiivettävänä. Joogamatolta löydän silti yhteyden johonkin pysyvään, oli se matto missä päin maailmaa tahansa. Omat seikkailut ympäri maailmaa samoin kuin kehon, mielen ja sydämen liikkeet joogamatolla ovat molemmat olleet omalla polullani hyvin tärkeitä kasvattajia ja muovanneet minua ihmisenä.

Elän jalat vahvasti maan pinnalla ja pää pilvissä. Uskon, että tässä maailmassa kaikki vaikuttaa kaikkeen ja niin me ihmiset kuin tämä maailmakin on kokonaisuus, joka muodostuu näkemästämme konkreettisesta, fyysisestä olevaisuudesta sekä näkymättömästä aistittavasta ja tunnettavasta puolesta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot
asiakaspalvelu@yogarocks.fi
0400 308 307

Tutustu myös muihin opettajakoulutuksiin
Image